Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief

   Recensies

   Zwangerschapscursus

   We kozen voor een korte, maar informatieve cursus voor met z’n tweetjes. De cursus voldeed aan alle verwachtingen én helpt echt om duidelijkheid te scheppen in de wirwar van alle baby-info. Petra geeft heel fijn uitleg, zonder oordelen en in alle rust. Het geeft veel ‘zekerheid’ voor het échte werk. Ik denk en hoop dat we er klaar voor zijn. Kei bedankt!

   – Claire en Paul

   Mijn man en ik wilden graag samen een cursus doen om ons voor te bereiden op de bevalling. Eerste idee was om een cursus te doen die ik zou volgen en waar mijn man een avondje mee zou gaan, toen ik deze cursus dus tegen kwam was ik erg benieuwd hoe mijn man het zou vinden dat het geen één maar vier avonden zouden worden. Omdat het geen vier avonden ‘puffen’ zou worden maar er ook veel theorie aan bod zou komen was mijn man er wel voor te porren om ons in te schrijven en daar hebben we geen spijt van gehad! De combinatie van theorie en ademhalingsoefeningen was goed in balans, de wekelijkse twee uur die voor de cursus stonden vlogen voorbij en we hebben ons geen enkele keer verveeld. Petra weet zowel theorie als de oefeningen erg goed over te brengen. Wij vonden het ook erg fijn om samen met een groepje te zijn, andere aankomende ouders vroegen zaken waar wij niet aan gedacht hadden en zo ook te weten kwamen en het interactieve maakt het extra leuk.

   Tijdens de bevalling waren we erg blij dat we alle oefeningen maar ook veel theoretische zaken al hadden doorgenomen. Zo kwamen wij niet voor verrassingen te staan, mijn man kon me erg goed steunen door alle kennis die hij had opgedaan en alle informatie is toch iets makkelijker te verwerken dan wanneer je ze het voor het eerst hoort in het ziekenhuis tijdens het puffen! 

   Naast de cursus heeft Petra ook een WhatsApp groep aangemaakt voor onze groep, hier werden ervaringen van de bevallingen gedeeld en nu ook nog kennis en ervaringen  van onze eerste tijd samen met de kleintjes. Erg leuk initiatief! 

   Mijn man zegt vaak, naast deze cursus zou er ook een cursus moeten zijn voor de eerste weken samen met je kleintje omdat het nogal pittig kan zijn om alles voor het eerst te ontdekken en je kleintje te begrijpen. Toevallig stuurde Petra deze week dat ze nu een opleiding doet voor babycoach, dit lijkt me een hele mooie aansluiting op de samen bevallen cursus en ik ben er van overtuigd dat Petra met haar inlevingsvermogen, enthousiasme en haar kwaliteit om dingen goed over te brengen ook als babycoach erg succesvol gaat zijn!

   Mijn man en ik hebben voor de geboorte van onze eerste dochter een korte cursus Samen Bevallen gevolgd. Inmiddels zijn wij in verwachting van onze tweede dochter en wij merkten dat wij toch behoefte hadden aan wat herhaling van de eerste cursus, ook al had ik al een bevalling gedaan. We hebben een eenmalige herhalingscursus (privé) gevolgd bij Petra Koolen en wij vonden dit alsnog leerzaam en erg prettig. We hebben gefocust op de theorie (waarbij we zelfs nog nieuwe dingen leerden) en ademhalingsoefeningen. Het is daarnaast fijn om samen met je partner nog eens stil te staan bij wat voor jou als vrouw belangrijk is tijdens de bevalling, hoe je de meeste steun ervaart en wat je samen belangrijk vindt in keuzes die soms gemaakt moeten worden. Verder is Petra rustig en erg makkelijk in contact en je voelt alle vrijheid om vragen te stellen. Mijn man en ik hebben nu echt het gevoel klaar te zijn voor de bevalling en dat is waar wij naar op zoeken waren. 

   – Olivia 12 augustus 2019

   Hier gaat alles goed ook met voeden. Nog als antwoord op je vorige vraag: de fases van de bevalling waren redelijk te herkennen maar het ging heel snel (4 uur duurde de bevalling) dus het liep gauw in elkaar over. Uiteindelijk alleen de diepe buikademhaling hoeven te gebruiken (gelukkig was dat ook degene die ik het best beheerste😜). De bevalling viel me niet tegen en achteraf merk ik dat het echt fijn was om samen de cursus te hebben gevolgd. Ik kon tijdens de weeën volledig vertrouwen op Jelle en zijn aanwijzingen om ontspannen te blijven 😊

   – Kirsten en Jelle

   Wij hebben de 7 weken cursus samen bevallen gevolgd en op 7 februari is onze dochter te wereld gekomen. Doordat wij samen de cursus gedaan hebben wist mijn vriend wat ik nodig had en hoe hij mij kon ondersteunen. Tevens waren de technieken aangeleerd tijdens de cursus erg fijn tijdens de bevalling. Hiermee kon ik een groot deel van de weeën opvangen. Mede door het volgen van deze cursus wisten wij samen hoe we de bevalling zo prettig mogelijk konden maken en waren we voorbereid op wat er kan gebeuren als dingen niet gaan zoals gepland.

   Kortom: de cursus is echt een aanrader. Zeker voor vrouwen die hun partner zo goed mogelijk bij de bevalling wil betrekken.

   – Ramona en Jordy

   Babycoaching

   Prettige samenwerking, we voelden ons snel op ons gemak. Goede handvaten gehad. Je gaf ons vertrouwen in ons handelen.”

   Doordat we beiden konden praten en door de vragen die er gesteld werden, kon ik met wat afstand naar de situatie kijken. Door de erkenning van de coach en de informatie die ze ons de tweede samenkomst gaf, ben ik zekerder geworden. Ook zorgde het voor fijne communicatie tussen ons als partners.”

   Recensie formulier