Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief

   De babycoach

   Help, wat wil je baby nu? Kun je hulp gebruiken bij het begrijpen van je baby? Dan is een babycoach precies degene die je zoekt! Een babycoach helpt mee om de babysignalen duidelijk te maken voor jullie. Door te kijken en te luisteren naar wat er speelt in jullie gezin, wordt de oorzaak van de onrust achterhaald.

   Het kan bijvoorbeeld zijn dat je kindje moe is, honger of pijn heeft, last heeft van onverwerkte spanningen, jou mist, of overprikkeld is.  Een babycoach is er ook voor jou als ouder. Het is een grote omschakeling wanneer je een baby krijgt. Je staat er niet alleen voor.

   Wat doet een babycoach

   Voor wie

   Werkwijze & tarieven

   Wat doet een babycoach

   Een baby die ons iets wil vertellen, gebruikt hiervoor signalen zoals huilen, niet drinken, onrustig gedrag of lastig slapen. Vaak weet je als ouder intuïtief hoe je het beste kunt reageren op deze signalen. Maar soms lijkt het onvoldoende te helpen wat je doet, is de balans zoek en weet je het even niet. Er ontstaat een vraag of er zijn zorgen over het gedrag van je baby zoals huilen, slapen, voeden, hechting, stress, de ontwikkeling van een baby, spelen of over het prille ouderschap.

   Ik ga dan meekijken naar de signalen die je baby laat zien. Elk signaal vertelt een verhaal. We gaan samen ontdekken welke behoefte er achter het gedrag van je baby kan zitten. Bij voorkeur doe ik dit met beide ouders. Ik zie een baby in het systeem van zijn gezin en zal proberen een beeld te krijgen van wie jullie zijn als ouders en van de periode rondom zwangerschap en bevalling. Op deze manier kom je tot inzichten over jezelf en je baby en over wat past bij jullie gezin op dit moment. Ik kan je begeleiden naar groei in het ouderschap zodat je samen met je partner en met je baby naar balans in jullie gezin groeit.

   Voor wie

   Babycoaching is er voor alle ouders van baby’s (tot ongeveer 1,5 jaar) die een vraag hebben over huilen, onrust, voeden, overprikkeling, slapen, ritme, spelen. En voor ouders waarbij het ouderschap anders loopt dan verwacht.

   Ik kijk naar het totaalplaatje, dus ook naar de omgeving van de baby en de gebeurtenissen vanaf conceptie tot nu. Een slaapprobleem heeft zijn oorzaak misschien ergens heel anders liggen dan bij het slapen.

   Werkwijze & tarieven

   Het eerste telefonische contactmoment is altijd gratis en vrijblijvend

   Werkwijze babycoaching
   Na het invullen van het contactformulier neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op. Natuurlijk kun je mij ook direct bellen. Tijdens het eerste telefonisch contactmoment bespreken we waar je tegenaan loopt. Ik leg dan uit wat ik voor jullie kan betekenen als babycoach.

   Tijdens het eerste consult ga ik verkennen wat er speelt in je gezin. Ik doe dat bij voorkeur bij je thuis. We bespreken wat jullie belangrijkste vraag is. We bespreken wat je al hebt geprobeerd en hoe dat ging. Ook kijken we terug naar hoe je kindje is gestart en hoe dat voor jou was. Ik heb een aantal praktische hulpmiddelen waarmee ik direct wat rust kan brengen in je gezin. Met dit plan kun je weer verder, je gaat alles bezinken en uitproberen.

   Hierna plannen we het vervolgconsult, waarin we dieper kunnen ingaan op sommige onderwerpen. We gaan samen op zoek naar de achterliggende oorzaak. Ook kan ik kennis delen over een bepaald onderwerp als jullie daar behoefte aan hebben. We ontdekken zo wat jullie kan helpen. Er wordt weer een plan gemaakt waarmee jullie verder kunnen.

   Indien gewenst spreken we een volgend consult af. Dit kan een kort telefonisch consult zijn, of we plannen een vervolgconsult in. Tijdens dit consult evalueren we de genomen stappen en kijken we hoe je verder wilt gaan.

   In verband met de situatie rondom Corona, blijft het mogelijk om de consulten online af te spreken. Kijk hieronder wat het beste bij jullie past:

   Groeigesprek €75 per uur

     telefoongesprek

   1 babycoachgesprek van 1 tot max 1,5 uur

   samen sparren over jullie vraag

   een plan maken voor de komende weken

   Groeipakket €199 (totaal)

     telefoongesprek

     eerste consult

     tweede consult

     afrondend telefonisch consult

   Groeipakket plus €245 (totaal)

     telefoongesprek

     eerste consult

     twee vervolgconsulten

     afrondend telefonisch consult

   1e consult: €75 per uur

   • duur 1 uur tot 1,5 uur
   • bespreken van jullie vragen/knelpunten
   • verkennen van de gezinssituatie
   • tools die direct voor rust kunnen zorgen
   • reiskosten: vanaf 7 km afstand 0,25 per km

   vervolgconsult: €75 per uur

   • duur 1 uur tot 1,5 uur
   • achterliggende oorzaken helder zien te krijgen
   • bespreken welke inzichten belangrijk zijn
   • afstemmen op jullie situatie
   • kennis delen naar wens
   • reiskosten: vanaf 7 km afstand 0,25 per km

   telefonisch consult: €35 per 30 minuten

   • duur 30 minuten
   • ervaringen bespreken
   • genomen stappen evalueren en eventueel bijsturen

   Wanneer je gebruik maakt van de diensten van *Samen in Groei* ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.